Qendra e Aktivizmit të Rinisë përfaqëson muzikën tradicionale në Kotor të Malit të Zi

Ekipi Kosovar i deleguar nga Qendra e Aktivizimit të Rinisë po merr pjesë në programin BalsiKa i cili po mbahet në Kotor të Malit të Zi, ky projekt është financuar nga programi “Erasmus+” dhe është duke u implementuar nga organizata franceze “Association Balade”, ku ne jemi organizatë partnere për herë të 5-të me rradhë. BalsiKa Read more about Qendra e Aktivizmit të Rinisë përfaqëson muzikën tradicionale në Kotor të Malit të Zi[…]

Qendra e Aktivizimit të Rinisë ndihmon familjet skamnore

OJQ Qendra e Aktivizimit të Rinisë sot në prag të festës së Fiter Bajramit së bashku me donatorë ka dhuruar 7 pako me gjëra ushqimore familjeve në nevojë. Mentor Dervodeli, drejtor i Qendrës së Aktivizimit të Rinisë për këtë iniciativë tha: “Organizata jonë nëpërmjet kësaj ndihme simbolike në prag të festës së Fiter Bajramit kemi Read more about Qendra e Aktivizimit të Rinisë ndihmon familjet skamnore[…]

Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Mal të Zi

Afati i fundit i aplikimit: 15.06.2017, ora 23:59 Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në projektin “BalsiKa”. BalsiKa është një festival mjaft i njohur ndërkombëtarë i muzikës, formuar nga kombinimi i kulturës muzikore ballkanase dhe alsatiane. Më shumë info rreth festivalit: www.balsika.org. “BalsiKa”, në Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Mal të Zi[…]

YAC po merrë pjesë në trajnimin për fuqizimin OJQ-ve në punësimin e të rinjve

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është duke marrë pjesë në trajnimin për fuqizimin e OJQ-ve në punësimin e të rinjve e cila po mbahet në Durrës të Shqipërisë. Projekti është financuar nga Komisioni Europian, përkatësisht programi për të rinjtë Erasmus+ dhe është duke u implemetuar nga Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë. Read more about YAC po merrë pjesë në trajnimin për fuqizimin OJQ-ve në punësimin e të rinjve[…]

YAC mbanë trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”

Qendra e Aktivizimit të Rinisë / Youth Acitivism Center (YAC) ka mbajtur tranimin me temën “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”. Projekti në fjalë i organizuar nga YAC, është përkrahur nga Komuna e Gjilanit, përkatësisht Njësia për Rini të kësaj Komune. Gjatë trajnimin, pjesëmarrësit u informuan më shumë për rrjetet sociale, ndikimet dhe efektet pozitive dhe Read more about YAC mbanë trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”[…]

Thirrje për pjesëmarrës në trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) me financim nga Komuna e Gjilanit respektivisht Njësisë për Rini, organizon trajnimin 2 ditorë në Gjilan, me temën “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”. Qëllimi i këtij projekti është edukimi i të rinjve përdorimin e mirë të rrjeteve sociale, shfrytëzimin e tyre për edukime, e në veçanti Read more about Thirrje për pjesëmarrës në trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”[…]

Prishtina debaton, institucionet nuk punojnë mjaft për personat e margjinalizuar

Sot në Prishtinë është mbajtur debat për personat e margjinalizuar, përkatësisht personat që nuk janë të kyqur në edukim, punësim apo trajnim. Debati është organizar organizuar nga Qendra e Aktivizimit të Rinisë (YAC), në të cilin debat morrën pjesë përfaqësues nga shoqëria civile, profesorë, studentë dhe përfaqësues të institucioneve. Pjesëmarrësit në debat kanë folur për Read more about Prishtina debaton, institucionet nuk punojnë mjaft për personat e margjinalizuar[…]

Kosova përkrahë dialogun ndërkulturor

Sot, njëmbëdhjetë qytete përreth Adriatikut, Ballkanit dhe Kaukazit u zgjuan të bashkuar me dëshirën për dialog. Prishtina (Kosovë), Beogradi (Serbi), Bukureshti (Rumani), Chieti (Itali), Larissa (Greqi), Mostari (Bosnjë dhe Hercegovinë), Podgorica (Mali i Zi), Sofja (Bullgari), Tirana (Shqipëri), Zagrebi (Kroaci) dhe Gyumri (Armeni) janë qytetet ku janë shpërndarë mbishkrime që sjellin mesazh të thjeshtë por Read more about Kosova përkrahë dialogun ndërkulturor[…]

YAC mbanë trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”

Qendra e Aktivizimit të Rinisë në bashkëpunim me Unionin e Studentëve Pro Europian, sot ka mbajtur trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” me studentët e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”. Trajnimi i mbajtë në kuadër të aktivitetete të Unionit të Studentëve Pro Europian (USPE) dega në Prizren, si rezultat i bashkëpunimeve të mirë mes 2 Read more about YAC mbanë trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”[…]

Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Bosnjë 2016

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në 3 projekte të saj në kuadër të Festivalit “BalsiKa”. BalsiKa është një festival mjaft i njohur ndërkombëtarë i muzikës, formuar nga kombinimi i kulturës muzikore ballkanase dhe alsatiane. Më shumë info rreth festivalit: www.balsika.org. “BalsiKa 13”, në Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Bosnjë 2016[…]